Sery

Degustacja serów to wyborna podróż po najlepszych i najbardziej oryginalnych serach na świecie,  podczas której pokazane zostaną produkty, które na zawsze odmieniły oblicze kuchni.
Od niepamiętnych czasów ser jest podstawowym składnikiem pożywienia człowieka, a w połączeniu z winem stanowi jeden z najlepszych przysmaków jakie kiedykolwiek zostały wymyślone.
Degustacja umożliwia uczestnikom zapoznanie  się z niesamowitą historią sera oraz nauką doboru wina do  konkretnych gatunków. Kombinacji tych dwóch wyjątkowych produktów mogą być setki ale udanych połączeń zaledwie kilkanaście. Wyjaśnienie tajników produkcji sera i jego regionów powstawania jest szansą dla uczestników na poznanie niezwykle subtelnych różnic zarówno w smaku jak i aromacie.
Przykładowe rodzaje szkoleń na temat serów, szczegółowo opisane zostały w poniższym pliku pdf. Motyw przewodni degustacji oraz same sery możemy dostosować do profilu imprezy. Początkującym entuzjastom serów zaprezentujemy degustację przekrojową z najlepszych przedstawicieli swojego gatunku, osobom szukającym mocniejszych wrażeń opowiemy o najostrzejszych i najbardziej aromatycznych wyrobach, zaś dla miłośników serów owczych i kozich mamy osobną degustacje porównawczą.
Oferty końcowe powstają wyłącznie po konsultacjach z klientem.

Proponowane rodzaje szkoleń:

„Francuska klasyka”
„Włoska arystokracja”
„Najsłynniejsze sery świata”
„Mistrzowie aromatu”
„Koza vs Owca”
„Szlachetna pleśń”

pobierz plik pdf