Czekolady

Degustacje czekolad to unikatowa i pionierska atrakcja na rynku polskim. Podczas degustacji spróbowane zostaną najlepsze czekolady od czołowych światowych producentów. Dzięki dużej różnorodności produktów, każdy nawet najbardziej wymagający gość znajdzie jakiś smakołyk dla siebie. Do spróbowania będą zarówno czekolady z najbardziej oddalonych krajów jak Haiti, Madagaskar czy Ekwador oraz te produkowane w wyjątkowo limitowanych ilościach. Największą uwagę kierujemy w stronę gorzkich specjałów, ale prowadzimy również degustacje z czekolad smakowych, mlecznych oraz pralinek.
Podczas spotkania uczestnicy dowiedzą się między innymi jakie czekolady są zdrowe, które mają leczniczy wpływ na nasz organizm oraz jakich należy się wystrzegać. Dodatkowo opowiemy o niezwykle widowiskowej sztuce degustacji, połączeniach kulinarnych oraz prawidłowym przechowywaniu tego smakołyku. Najbardziej zainteresowanym opiszemy połączenia czekolad z najlepszymi trunkami świata.
Paringi czekolad klasy Grand Cru z najlepszymi whisky single malt oraz winami od butikowych producentów stanowią istną ucztę dla wszystkich zmysłów.
Każdy z uczestników otrzyma:
– profesjonalne karty degustacyjne
– mapy aromatów i smaków
– materiały na temat producentów
        
Przykładowe rodzaje szkoleń na temat czekolad, szczegółowo opisane zostały w poniższym pliku pdf. Zarówno samą tematykę jak i czekolady możemy dostosować do profilu imprezy, ponieważ każde spotkanie traktujemy wyjątkowo i indywidualnie.
Oferty końcowe powstają wyłącznie po konsultacjach z klientem.

Proponowane rodzaje szkoleń:
„Świat Czekolady”
„Superstars”
„Czarna Obsesja”
„Czarna vs Biała”
„Biała i Pralinowa Rozkosz”
„Grand Cru”

 




pobierz plik pdf