Whisky klasyfikowane są przede wszystkim ze względu na kraj pochodzenia. W tej części opisana jest whisky szkocka, została ona podzielona ze względu na rodzaj zboża użytego w procesie produkcji. Dlatego też wyszczególniamy whisky jęczmienne – single malt, zbożowe – grain oraz mieszane – blended. Poniżej znajdziecie Państwo szczegółowe opisy każdego rodzaju whisky.
Opinie klientów
Hewlett Packard/Moet Hennessy
„Obydwa wystąpienia Pick and Taste bogate były w elementy humorystyczne, które rozładowały napięcie po dniu wypełnionym technicznymi informacjami”.
Hewlett Packard
„W imieniu Moët Hennessy Polska chciałabym podziękować Pick and Taste za profesjonalne podejście i wzorowo wykonywaną pracę. Degustacje przeprowadzone zostały w bardzo widowiskowy sposób i zaciekawiły wszystkich uczestników”.
Moët Hennessy
PICKANDTASTE.PL / Encyklopedia Konesera / Whisky