Whisky klasyfikowane są przede wszystkim ze względu na kraj pochodzenia. W tej części opisana jest whisky szkocka, została ona podzielona ze względu na rodzaj zboża użytego w procesie produkcji. Dlatego też wyszczególniamy whisky jęczmienne – single malt, zbożowe – grain oraz mieszane – blended. Poniżej znajdziecie Państwo szczegółowe opisy każdego rodzaju whisky.
Opinie klientów
NextiraOne/CMS Cameron McKenna
„Degustacja przeprowadzona została sprawnie i profesjonalnie w przyjemnej, pełnej humoru atmosferze. Wybór alkoholu i cygar nie pozostawiał niczego do życzenia, zaś sposób prowadzenia spotkania świadczył o doskonałym przygotowaniu obu prowadzących oraz ich głębokiej i wszechstronnej wiedzy”.
NextiraOne
„Z całym przekonaniem mogę polecić Pick and Taste tym, którzy szukają eleganckiej, zabawnej i pouczającej rozrywki na wieczorną część eventu”.
CMS Cameron McKenna
PICKANDTASTE.PL / Encyklopedia Konesera / Whisky