Formy degustacji

Nasze degustacje mogą przybrać dowolny kształt w zależności od potrzeb Klienta. Mogą to być profesjonalne szkolenia multimedialne, nastawione przede wszystkim na przekazanie wiedzy. Mogą to być mniej formalne spotkania mające na celu zaznajomienie uczestników z pewnymi podstawami dotyczącymi zarówno samych trunków czy cygar jak i sztuki degustacji. Mogą to być również niemal klubowe spotkania, nastawione głównie na wprowadzenie przyjemnej i niezobowiązującej atmosfery wewnątrz grupy.  Każdy rodzaj degustacji wiąże się z przekazaniem interesujących informacji, niejednokrotnie bardzo szczegółowych, czasem zaś zupełnie podstawowych, mających na celu jedynie zachęcenie uczestników do wstąpienia w świat szlachetnych alkoholi i cygar.

Proponujemy następujące formy szkoleń i degustacji:

  • Szkolenie multimedialne: składa się z części merytorycznej, czyli prezentacji historii, procesów i regionów produkcji, podziałów gatunkowych i jakościowych, metod przechowywania, sposobów serwowania oraz części degustacyjnej najznakomitszych trunków i cygar.
  • Kącika konesera (degustacja otwarta): w specjalnie zaaranżowanej części pomieszczenia serwowane są produkty najlepszych producentów. Każdy uczestnik może jednocześnie zaczerpnąć informacji na temat sposobów degustacji, rozróżniania smaków i zapachów, oraz uzyskać odpowiedzi na wszelkie nurtujące go pytania.
  • Ekskluzywne spotkanie: w kameralnym pomieszczeniu uczestnicy mają okazję spróbowania najwyborniejszych alkoholi oraz cygar. Prowadzący zaznajamia słuchaczy z tematyką, a następnie zachęca uczestników do aktywnego brania udziału w degustacji. Stworzona zostaje atmosfera wyjątkowości i ekskluzywności.


pobierz plik pdf