Barwa: ciemniejsze złoto, przechodzi nawet w bardzo ciemne

Zapach:

: bez wody: odrobinka alkoholu, dużo przypraw, wytrawność – mocna, jęczmień, dominują czerwone jabłka – takie wytrawne, przyjemna beczka, coś leciutko z morelek

: z wodą: delikatna, wanilia – beczka, coś z cytrusów, znowu wytrawność – trawy, jęczmień, dominuje wanilią i wytrawnością

Smak:

: bez wody: bardzo dużo jęczmienia, mocno rozgrzewa, świeża beczka, pod koniec wanilia, wytrawność – trawy, tosty, mleko, troszkę olejków, leciutkie cytrusy, takie lody śmietankowe zmieszane z wodą mineralną, odrobinka słodyczy z brzoskwini

: z wodą: głównie beczka, wanilia zmieszana z jęczmieniem – wytrawnością przyjemna mieszanka, coś na koniec z gorzkości, pomarańcze – słodko-gorzkie zgniłe, z czasem coraz więcej słodyczy

Finisz: Pikantny, mieszanka wytrawności i wanilii

Podsumowanie: Lekko za ostra w smaku – typowa whisky szkocka.

Podobne wpisy

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *