Barwa: bardzo ciemny bursztyn, miód gryczany

Zapach:

: bez wody: wytrawna, nie ma alkoholu, coś z olejków, sporo suszonych kwiatów, odrobina śmietany, coś z ziół, sporo słodyczy – morelki, rodzynki, gotowane owce, sporo soli morskiej, odrobina torfu

: z wodą: wytrawna – cały czas, więcej ziół, odrobina jęczmienia, wanilia, nie ma śmietany, odrobina słodyczy – ale minimum – miód, głównie wytrawność, coś dziwnego z eukaliptusa – świeżość, torf

Smak:

: bez wody: bardzo oleista, ciepła, mocno ostra, lekko pali – jęczmień, od razu dużo wanilii i śmietany – głównie ona, po chwili sporo miodu zmieszanego ze słodyczą z owoców, odrobina pikantności oraz wytrawności, bardzo mała ilość popiołu, coś z soli morskiej

: z wodą: wytrawność, gorzkość, pikantność, sporo wanilii i śmietany, przydymione owoce – słodycz – bardzo ciekawe smaki, wytrawność oraz pikantność, coś ziemistego

Finisz: wytrawny z elementami słodkimi

Podsumowanie: Ciekawa i złożona whisky – ładnie zrównoważona – wytrawność i pikantność, gorzkość i słodycz.

Podobne wpisy

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *