Na początku marca po raz kolejny mieliśmy przyjemność poprowadzić degustacje wina połączoną z wykwintną kolacją. Wśród naszych klientów coraz bardziej modne stają się nie tylko doskonałej jakości potrawy, ale również trunki, które podkreślą doznania smakowe przeróżnych dań.
Do tak wyszukanych potraw jak: sernik wasabi z tatarem z tuńczyka, foie gras, polędwiczki wieprzowe w pistacjach z sosem z czerwonego wina czy waniliowy creme brule z truskawkami marynowanymi w balsamicznym sosie udało się nam jednak dobrać znakomicie komponujące się wina.
W trakcie degustacji pojawiły się takie “winiarskie perełki” jak wino musujące z Luksemburga, włoski gewürztraminer, nowozelandzki riesling, izraelski shiraz czy doskonały na zakończenie wieczoru, niemiecki riesling auslese.
Uczestnicy do wyboru mieli za każdym razem dwa wina do danej potrawy, dzięki czemu stawały się one znacznie ciekawsze i pełniejsze w smaki.
Ta degustacja jest pierwszą, którą mieliśmy okazję poprowadzić we współpracy z warszawską restauracją Katarzyny Figury – KOM. Od niedawna współpracujemy ze wszystkimi czołowymi restauracjami z okolic Warszawy, do których oprócz KOM zaliczają się jeszcze między innymi Ale Gloria, Moonsfera czy Papaya.