Lipcowe wakacje

W lipcu pomimo ogromnych temperatur, niczym w tropikach mieliśmy okazję przeprowadzić kilka ciekawych degustacji.
Dla jednego z operatorów komórkowych przeprowadziliśmy cykl degustacji na temat łączenia wina i serów. Klienci zaznajomieni zostali z ciekawostkami ze świata serów. Dowiedzieli się między innymi w jaki sposób przygotowuje się patery, jak odpowiednio należy kroić sery, co najlepiej komponuje się z tymi przysmakami i co najważniejsze jakie trunki pasują do jakich serów. Paradoksalnie nie są to właśnie wina czerwone wytrawne, ale aby wzmocnić doznania smakowe do serów pleśniowych rekomendujemy wina słodkie takie jak Tokaje czy Sauterny.
Druga ciekawa degustacja winiarska, którą odbyliśmy dotyczyła porównania produktów z Chile i Argentyny. Wyselekcjonowaliśmy wina od czołowych winmakerów i przeprowadziliśmy swoistą batalię między nimi. Degustacja urozmaicona była szczegółami na temat krajów pochodzenia oraz różnic między starym a nowym światem.
W lipcu przeprowadziliśmy jeszcze jedną degustację łączącą również dwa produkty, ale tym razem była to whisky single malt i czarne czekolady. Sprowadzane przez nas smakołyki w połączeniu z wysokoprocentowym alkoholem tworzą niezapomniane połączenia i ciekawostki aromatyczno-smakowe.