Od listopada firma Pick and Taste rozszerzyła swoją ofertę degustacyjną. Najnowsze szkolenia dotyczą ekskluzywnych trunków barowych i polecane są osobom, które chciałyby zdobyć wiedzę teoretyczną oraz praktyczną z wykwintnych trunków dostępnych w najlepszych barach.
Degustacje te szczególnie polecamy osobom, które spędzają dużo czasu na spotkaniach w restauracjach, barach czy kafejkach. Jesteśmy przekonani, że podstawowa wiedza o najbardziej popularnych spirytualiach będzie bardzo przydatna w nawiązywaniu nowych kontaktów, „przełamywaniu lodów” oraz w budowaniu atmosfery przyjaźni i zaufania tak bardzo potrzebnej w kontaktach biznesowych. W przeciwieństwie do innych organizowanych przez nas degustacji prowadząc te nie skupiamy się tylko na jednym rodzaju alkoholu szczegółowo go omawiając, lecz przekazujemy wybrane i najciekawsze informacje o każdym z degustowanych trunków.
Szkolenia z trunków barowych zostały podzielone na:
– Alkoholowy Strongman
– Szczypta słodyczy
– Podróż przez krainę likierów
– Nieznane trunki
 
Celem degustacji pod tytułem „Alkoholowy Strongman” jest zapoznanie Uczestników z najbardziej szlachetnymi rodzajami alkoholu wysokoprocentowego. W tej grupie spirytualiów znajdują się ekskluzywne: rumy, wódki klasy de luxe oraz smakowe, brandy i koniaki, giny oraz whisky i bourbony. Jest to rodzaj szkolenia, który rekomendujemy osobom gustującym się w mocnych doznaniach.
Degustacja „Szczypta słodyczy” ma na calu zapoznać Uczestników z najlepszej jakości alkoholami, które charakteryzują się słodyczą i delikatnymi smakami. Oprócz takich „gwiazd” jak Bailey’s czy Advocaat Uczestnicy skosztują Amarule, Kahlule i wiele innych trunków.
Szkolenie „Podróż przez krainę likierów” ma na celu zapoznać z najbardziej rozpoznawanymi markami likierów cieszących się światową renomą, które dostępne są na rynku polskim. Uczestnicy poznają likiery pomarańczowe prosto z Francji – Grand Marnier i Cointreau, przysmak nie tylko niemieckich myśliwych – Jagermaister, oryginalny likier prosto z Gdańska – Goldwasser, amerykański trunek – Southern Comfort oraz wiele innych.
„Nieznane trunki” są jednym z najciekawszych szkoleń z naszej oferty dotyczącej ekskluzywnych trunków barowych. Uczestnicy będą mieli rzadką możliwość skosztowania alkoholi, które nie są dostępne w barach nawet posiadających najbardziej wyszukane pozycje. Sambuca, grappa, cachaca, mezcal, tequila, absynt, calvados czy armaniak to terminy często nieznane nawet samym barmanom. Chcemy zaznajomić Uczestników nie tylko z samymi nazwami, ale przede wszystkim ze smakami i aromatami tych rzadkich trunków.
Więcej informacji oraz szczegółowe opisy każdego ze szkoleń znajdziecie państwo w zakładce przykładowe degustacje.